06.-07.07.18: Motvind 2018: Mike Cooper (UK), Träd, Gräs och Stenar (SE), Harpreet Bansal & Sanskriti Shrestha (NO), Jooklo Duo (IT), Tristan Honsinger (US) & Joel Grip (SE)

Kl. 20.00-01.00 | Dagspass: kr 300,- / Festivalpass: kr 500,- | Kjøp pass her!

Motvind er en uavhengig festival som søker å presentere et bredt spekter mangfoldig musikk av høy internasjonal kvalitet. Årets festival er den tredje i rekken.

Motvind 2018 finner sted på Blå og Kafé Hærverk fredag 6. juli og på Cappelens Forslag (matinekonsert) og Kafé Hærverk lørdag 7. juli. Fullt program og mer informasjon finnes på www.motvindfestivalen.no

Program for Kafé Hærverk fredag 6. juli:

Kl. 23.30-01.00 | Mike Cooper

Siden Mike Cooper debuterte i 1969, har han staket ut kursen som en av den britiske musikkens sanne originaler. Med den største selvfølgelighet kombinerer han en sjeldent matchet ekspertise på blues og folk med impro og elektronisk musikk; et sonisk heksebrygg som sprenger både landegrenser og tidsbegrep.

Gjennom sin 50 år lange karriere har han gitt ut 60 plater, og samarbeidet med alt fra Son Volt, Stefan Grossman, Steve Gunn og Mike Heron til Dave Holland, Lol Coxhill, Steve Beresford, Paul Lovens og Louis Moholo.

DJs Elena Wolay & Andreas Røysum spiller før og etter Mike Cooper.

Program for Kafé Hærverk lørdag 7. juli:

Kl. 20.00 | Tristan Honsinger & Joel Grip

Tristan Honsinger er et unikum. Etter å ha flyktet fra USA for å unngå militærtjeneste i Vietnam, har den opprinnelig klassisk skolerte cellisten vært sentral i å bygge opp og utvikle den europeiske improvisasjonsmusikken.

Han er medlem i det legendariske hollandske ensemblet ICP Orchestra, men er kanskje mest kjent for sitt omfattende samarbeid med Derek Bailey og for å ha vært et fast medlem av Cecil Taylor sin kvartett gjennom femten år.

Honsinger er en formidabel cellist, men har i tiltagende grad inkorporert elementer av performance, humor og dans i kunsten sin. Han har lenge hatt base i Berlin, hvor en av hans nærmeste samarbeidspartnere er den svenske bassisten Joel Grip.

Grip er kjent som mannen bak festivalen Hagenfesten og plateselskapet Umlaut. I tillegg til sitt musikalske virke, som inkluderer band som Peeping Tom, Ahmed og Mirror Mind Rose, er han er hyperaktiv som forfatter og filmskaper.

Honsinger og Grip sin faste duo er like mye teater som konsert, humoristisk og rystende bra på samme tid.

Kl. 21.00 | Jooklo Duo

Jooklo Duo er en italiensk frijazzduo bestående av saksofonist Virginia Genta og trommeslager David Vanzan.

Siden de møttes for femten år siden, har duoen sluppet atten utgivelser, spilt gjennomsnittlig 150 konserter i året og har beveget seg fra okkuperte bygårder i Italia til de mest prestisjefulle jazzfestivalscenene. Det hele uten å miste noe av musikkens nerve og intensitet.

De har tidligere samarbeidet med Motvind-aktuelle Thurston Moore og Motvind-venn Guro Moe, som spilte under festivalen i 2016.

Kl. 22.00 | Harpreet Bansal & Sanskriti Shrestha

Fiolinist Harpreet Bansal og tablaspiller Sanskriti Shrestha er begge bosatt i Norge, men har opphav fra henholdsvis India og Nepal.

De er eksperter på indisk klassisk musikk og har i senere tid latt seg høre i stadig flere sammenhenger. Bansal med sitt eget Bansal Band, i Combonations og i Javir Afsari Rad Trio; Shrestha med sin egen sekstett Avatar, i Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz og i trioen Moksha.

På Motvind vil de presentere et sett med klassisk indisk ragamusikk.

Kl. 23.00 | Träd, Gräs och Stenar

Träd, Gräs och Stenar har gitt ut plater og spilt konserter siden 1969, og svenskene kan med dette sies å være et av de mest lengstlevende bandene i Skandinavia.

Bandet kultiverte i sin tid et unikt lydbilde. Med en tradisjonell rockebandbesetning på to gitarer, bass og trommer hentet de inspirasjon fra svensk og indisk folkemusikk og minimalisme, så vel den tradisjonelle bluesen og moderne rock.

Ingen låter som Träd, Gräs & Stenar. Med en nåværende besetning som blant annet inkluderer Reine Fiske på gitar, serverer de fortsatt transcenderende rock.

Dette er et legendarisk band med enorm kultstatus, uten at de kun lever på gamle meritter.