08.09.17: AFTR FEST: Slippfest for Sverre Knudsen (NO) – Vi LP/CD (K.Dahl Eftf.)

Kl. 17.00-20.00 | Gratis inngang! | Facebook-event | Underskog-event

Fredag 8. september gir Sverre Knudsen ut sitt nye album «Vi», og markerer det med slippfest på Kafé Hærverk klokka 1700. Der vil hele albumet bli avspilt, ledsaget av en PowerPointPerformance som han har laget for anledningen – en blanding av video, slides, statistikk, digresjoner, tilløp til typoesi og ren dada som et levende billedakkompagnement til albumets 47 minutter.

Grunnstammen i albumet er 13 låter i grenselandet mellom pop, støy, electronica, dub og taffel. De er bygd på tekster som er både mer eksplisitt politiske, personlige og surrealistiske enn noe han har skrevet før. De berører blant annet de store forandringene vi-et og egoet har gjennomgått særlig de siste 20-30 årene, og de stadig tydeligere parallellene mellom vår tid og 30-tallet. Låtene er flettet i hverandre med korte opplesninger, intermessoer, skits og bruddstykker med gamle og nye opptak av dikt, taler, dialoger og diktafonnotater. Kong Haakon, Gerhardsen og kulturminister Fuglesang er med, likeså Steinar Opstad, Einar Økland, The Aller Værste! og mange fler.

Albumet har bidrag fra, og er dessuten mikset og medprodusert av støymusikk-ikonet Lasse Marhaug. Lars Vaular gjester med framføring av tre tekster, og plata gis ut på Smalltown Supersounds norske avdeling, K. Dahl Eftf med omslag av Kim Hiorthøy.

Sverre Knudsen (f. 1955), musiker, forfatter og produsent. Gitt ut i snitt én skjønnlitterær bok eller et musikkalbum i året siden debuten med The Aller Værste! i 1980 – i tillegg til å ha skrevet teater, tv, såpeopera, oversettelser og bruksanvisninger for software. Siste bok; selvbiografien «Sverre Knudsen, 1979» kom i 2015.

Arrangementet er en del av AFTR FEST 2017.