10.09.17: Dans For Voksne: Hong Chulki (KR) + Annarkie & Skiftende Skydekke (NO)

Kl. 20.00-23.30 | Kr 100,- i døra | Facebook-event | Underskog-event

Et eksklusivt besøk fra Sør-Korea: HONG CHULKI fra ett av klodens mest radikale eksperimentelle musikkmiljøer kommer innom! Han bruker platespiller som akustisk instrument. Det blir mer platespiller-action i regi av SKIFTENDE SKYDEKKE & ANNARKIE, med DEG som innsatsfaktor. Her blandes ikke bare plater, men også roller, og du kan få en av dem!

PLATESPILLERE! Det er det som er greia nå. Musikkinstrumenter og sånt er helt ute. Så hvis du kommer denne kvelden, er du innafor. Alle innafor lager lyd med platespillere: En fra Sør-Korea, den andre og tredje fra by’n. Den fjerde er kanskje deg!

Samtidig kommer beviset på at man ikke må være sertifisert musiker for å lage kule lydgreier. Man kan drive med dans, for eksempel. Eller no helt annet. Det beste fra minst fire verdener, altså! Det skjekke særlig ofte for tida, og det veit du. Du er jo smart!

HONG CHULKI spiller Ikke med plater i det hele tatt. I stedet: Skrot, fiolinbue, diverse…. Det trur vi i hvert fall. Det kan hende han får på no feedback, forresten, og forsterking gjennom cracka MD-spillere, laptoper eller CD-spillere. For en ting du veit om eksperimentelle musikere er at du veit aldri, veit du. Aldri helt. Du er jo tross alt smarting!

SKIFTENDE SKYDEKKE og ANNARKIE setter de det vante forholdet mellom DEG, kjære leser og seg ut av stilling: Du møter tre-fire platespillere, en åpen mikser, en haug skiver, kanskje noen andre, men særlig deg sjøl i det dere setter skivene på. Du får lov til å grave i- og spille fra Skiftende Skydekke sin systematisk usystematiske platesamling. Du veit aldri hva du finner. Det er alt du veit. Haha! Også at det er bruk for deg og de kule venna dine for å holde hjula i gang!

At SKIFTENDE SKYDEKKE og ANNARKIE har masse forskjellige greier i bagasjen, det har du sikkert skjønt for lenge lenge siden. Selv om…. ok, det blir teit å servere i båser nå, når det er nettop bås-fraværet som rocker her, men når vi først har brukt bagasje-ordet, så finnes blant annet … diverse kunstblablabla, en udogmatisk interesse for alt for mye og… Æsj. Hvorfor kan man ikke i pressetekster nøye seg med det som alt står:

SKIFTENDE SKYDEKKE og ANNARKIE er to folk som…. ! Og dermed skjønner du sjøl, kjære leser, siden du er så smart, at det blir kult, og at det bare er å stikke og sjekke det ut med en gang. I stedet for at du må bades i sånn standard slimtekst først:

HONG CHULKI er blant hovedpersonene i ett av verdens mest radikale musikkmiljøer for tida – det i Seoul. Der spilles det på urverk, skrivemaskiner, servomoterer, bøker, på cd-spillere med rusk, harddisker med magneter og med høyttalerbæring. Sammen med Choi Joonyong dannet han Koreas første støyband, Astronoise i 1997, og senere labelen Balloon and Needle. Han har turnert flittig rundt hele planeten, har spilt på alle de viktigste festivalene, inkludert All Ears, Against, Kitakyushu Biennale og NETMAGE 10. Han har vært artist in residence ved de toneangivende arenaene Cafe Oto i London og STEIM i Amsterdam, har komponert musikk for flere Koreanske eksperimentelle/uavhengige filmer, spesielt Goksa (Kim Gok/Kim Sun). Han er også i et langvarig audiovisuelt performance-samarbeid med den koreanske filmkunstneren Lee Hangjun – Expanded Celluloid Extended Phonograph – der de jobber med lyd og 16mm- eller 35mm filmprojeksjon. Han har et tjuetalls utgivelser bak seg. Noen av dem på Balloon and Needle, men også på Manual, Celadon, Pilgrim Talk, Audition Records og legendariske Hanson Records. Han har samarbeida med Ryu Hankil, Jin Sangtae, Joe Foster, Kevin Parks, Otomo Yoshihide, Sachiko M, Takahiro Kawaguchi, Jason Kahn, Bryan Eubanks, Will Guthrie, Aaron Dilloway, Kevin Drumm, Harald Fetveit, Tetuzi Akiyama, Sato Yukie, Youjin Moon, Nick Hoffman, Robbie Avenaim, Neil Davidson, Bryan Eubanks, Mattin, Taku Unami, Manuel Knapp, Zbigniew Karkowski og Okkyung Lee. Bare for å nevne noen.

Hjalp det?

Stakkars deg.

Nå veit du i hvert fall hva du har å gjøre.

Det koster en hundrings. Billetter i døra.