14.04.18: SJAKT #1: The Rebel Dread Don Letts (UK) + Spykidelic + Kent Horne & Strangefruit

Kl. 21.00-03.00 | Kr 150,- | Kjøp billett | Facebook-event | Underskog-event

DON LETTS har vært en kjent figur i film- og musikkverdenen siden slutten av 70-tallet – som dj og selecta, som frontmann i bandet Big Audio Dynamite sammen med Clash-gitarist Mick Jones, og ikke minst som prisbelønnet filmdokumentarist og musikkvideomaker. I kveld tar han med seg deler av sulamitten fra London til Oslo idet dj-mikser, mikrofon og utdrag fra eget visuelt arbeid overlates til The Rebel Dread på Kafé Hærverk.

Don Letts ble beryktet mot slutten av 70-tallet da han som dj på pønkeklubben The Roxy i London egenhendig fikk en hel generasjon pønkere til å digge reggae. Det var også her han lagde sin første film ‘The Punk Rock Movie’ i 1977 med Sex Pistols, The Clash og flere andre. Så fulgte han opp med over 300 musikkvideoer for vidt ulike artister, fra Public Image til Bob Marley, før han kastet seg over dokumentarfilmene, om The Clash: Westway to the World som han vant Grammy for i 2003, om Gil Scott-Heron, The Jam, Sun Ra, George Clinton og nå sist for Sir Paul McCartneys “NEW”-prosjekt. Han var også mannen bak den legendariske jamaicanske featurefilmen ‘Dancehall Queen’ fra 1997.

Ved siden av selvbiografien ‘Culture Clash: Dread Meets Punk Rockers’ (2007) ble Don også portrettert i dokumentarfilmen ‘Superstonic Sound: The Rebel Dread’ i 2010. Han kjører for tiden sitt ukentlige radioprogram “Culture Clash Radio” på BBC 6 Music.

SPYKIDELIC (Tony F. Wilson) kommer fra Sør-London og var tidligere en del av 90-tallets klubbkveld Quirky (Vox Club, Brixton) som huset konserter med blant andre Autechre, Aphex Twin, The Orb og Biosphere. På samme tid skrev han for i-D, Mixmag og Trance Europe Express og i tillegg produserte han musikk for Leaf (Zurich), Language (The Occupiers) og Lo Recordings (Echo Park). I Norge har han hatt flere klubbkonsepter gående, som Acid Grime, Dubious og Dausteg og han har også laget musikk med Necessary, Human Inferno og Mud People.

KENT HORNE og PÅL STRANGEFRUIT, begge kjente “eklektikere” innenfor plateryttervirket, som stadig har vært å finne i sammenhenger litt “off” det typiske dj-settet. Denne lørdagen møtes de på midten back-to-back med to separate set-ups, lar råmaterialet ta utgangspunkt i kveldens gjest og bereder grunnen for Don Letts allerede fra klokka 21. Beats og elementer av dub og soundscapes fra den ene besvares med bruddstykker av new wave, elektronika og punk av den andre før de får selskap av The Don.